PMS simptomi – najbolji prirodni lek je Zlatna peruanska maka

Žena PMS simptomi

PMS simtomi su skup neprijatnih fizičkih i psihičkih osećaja u telu koji se pojavljuju 7 do 10 dana pre menstruacije. Po pojavi menstruacije, simptomi nestaju.

Ukoliko patite od ovih simptoma nekoliko meseci za redom, verovatno imate neki od tipova Predmestrualnog sindroma, a u čijem korenu je hormonalni disbalans.

Ne brinite mnogo, jer PMS pogađa čak 80 odsto žena, a najčešće se javlja između 30. i 40. godine života, mada je poslednjih godina sve češći i u pubertetu.

U ovom tekstu obrađujemo temu PMS i neredovnih menstruacija sa fokusom na prirodno lečenje. To su pre svega male promene u životnom stilu i originalna zlatna maka obogaćena grčkim semenom i pčelinjim polenom.

Naše decenijsko iskustvo, a i brojne kliničke studije, pokazuju da je peruanska maka suplement broj 1 za PMS sindrom i neredovne menstruacije.

Napomena: Ovaj tekst je informativnog karaktera. Ukoliko imate zdravstvene probleme, obratite se lekaru i pratite njegova iskustva. Suplement nije lek, već proizvod na bazi bilja koji pomaže lečenju i uklanjanju neprijatnih simptoma.

PMS simptomi i 4 vrste PMS-a

PMS simptomi su brojni i vrlo različiti. Najveća zajednička karakteristika im je da se pojavljuju ciklično, pred menstruaciju, i da nestaju s pojavom menstrualnog krvarenja.

Najčešći PMS simptomi su:

  • Emocionalna nestabilnost i česte i burne promene neraspoloženja
  • Glavobolje
  • Bolovi u leđima
  • Mučnina
  • Promenljiv libido (seksualna želja)
  • Grčevi u stomaku i nadutost
  • Umor
  • Zbunjevnost, povučenost
  • Povećan apetit i želja za slatkim
  • Pogoršanje simptoma već prisutnih bolesti

Iako su simptomi individualni ipak, postoji nekoliko grupa po kojima se može napraviti klasifikacija PMS sindorma. Pa tako imamo njegove 4 glavne vrste:

PMS tip A

Ovu vrstu PMS-a odlikuju izražene psihičke promene kod žene. Od ove vrste sindroma uglavnom pate žene sklone anksioznosti i depresiji. Najčešći simptomi su:
• Osećaj straha
• Razdražljivost
• Pojačana psihička osetljivost

 

PMS tip C

Žene koje imaju ovu vrstu predmenstrualnog sindorma nejčešće se žale na neizdrživu glad i pojačan apetiti. Često dobiju i po nekoliko kilograma tokom PMS-a.

 

PMS tip D

Ovaj tip sindorma obično zahteva lečenje i monitoring, jer mu je glavna karakteristika pojava depresije i nesanice. Ako se budite noću, ili teško možete da se zaspete, a uz to osećate bezvoljnost, manjak motivacije i prosto ste “prazni”, javite se lekaru.

PMS tip H

Ovaj tip predmensturalnog sindorma je praćen dobijanjem na težini i simptomima u grudima. Žene prijavljuju da ih grudi bole i da su im teško. Osećaju nadutost i mere veću kilažu u tom periodu.

Šta je uzrok PMS-a?

Tokom i nakon puberteta kod žena se uspostavlja normalan fiziološki odnos cikličnog mesečnog lučenja dva hormona – Estrogena i Progesterona. Njihovo oslobađanje kontrolisano je iz dela mozga po imenu Hipofiza i to putem oslobađanja dva neuropeptida (FSH I LH).

Prvi, odnosno FSH utiče na sazrevanje jajne ćelije u jajnicima pri čemu se oslobađa Estrogen u prvoj polovini menstrualnog ciklusa. Zadatak tako oslobođenog estrogena je u stimulaciji regeneracije žlezda i tkiva u sluzokoži materice (Endometrijum), što znači predstavlja prvi korak u pripremi materice za prihvatanje oplođene jajne ćelije.

U drugoj polovini ciklusa, uključuje se drugi neuropeptid iz Hipofize (LH) koji opet deluje na jajnike, ali ovaj put na oblik jajne ćelije koji zovemo Žuto telo (Corpus luteum). Dakle, kada mozak oslobodi gore pomenuti LH on putem krvi dospeva do žutog tela u jajnicima i tamo uslovljava oslobađanje hormona Progesterona.

Tako oslobođeni progesteron u drugoj polovini ciklusa utiče na povećanje lučenja žlezda u sluzokoži materice i time završava proces pripremanja materice za potencijalni dolazak oplođene jajne ćelije iz jajovoda.

Jasno je, dakle, da je za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema kod žena jako bitna hormonska ravnoteža i harmoničan odnos centara u mozgu i jajnika na periferiji.

U drugoj polovini menstrualnog ciklusa, često dolazi do hormonolane neravnoteže, što kao posledicu ima PMS sindrom, neredovne menstruacije pa čak i potpuni izostanak menstruacije.

Na sreću, postoje načini za lečenje neredovne menstruacije prirodnim putem.

Prirodni lek za PMS i tablete za regulisanje menstruacije

Ukoliko patite od PMS tegoba i imate problema sa menstrualnim ciklusom, suplementacija zlatnom makom je pravi izbor za vas. Potpuno je bezbedna, nema nuspojave a dokazano reguliše nivo hormona i pomaže kod problematičnih ciklusa. 

Zlatna Maka iz Perua, kao glavni od tri prirodna sastojka originalnih PeruvianMaca tableta, ima sposobnost blagotvornog delovanja na centre u mozgu pri čemu direktno utiče na kontrolu rada Hipofize putem pozitivne stimulacije njenog pretpostavljenog centra koga nazivamo Hipotalamus.

peruanska-maka

Uspostavljanjem ovakve ravnoteže omogućeno je u svakom ciklusu kod žena nesmatano oslobađanje hormona Hipofize (FSH i LH) čiji je zadatak, kao što je već pomenuto, da stimulišu jajnike da oslobode dovoljnu količinu ženskih polnih hormona Estrogena i Progesterona u prvom i drugom delu ciklusa te na taj način adekvatno pripreme sluzokožu materice.

Ovakvo dejstvo Make na hormonske mehanizme u telu žene pozitivno utiče na redovnost menstrualnog ciklusa i proces ovulacije.

Funkcija semiesencijalne aminokiseline L-Arginina kojom je bogato Grško seme u PeruvianMaca tabletama, ogleda se u činjenici da je ta aminokiselina neophodna za proizvodnju Azot monoksida (NO) u zidu krvnih sudova.

To između ostalog pozitivno utiče na širenje krvnih sudova te dvojako pozitivno deluje na zdravlje reproduktivnog sistema kod žena. Na prvom mestu poboljšava krvotok do samih jajnika, a kasnije i pomaže u pripremi materice i njenoj što boljoj prokrvljenosti. 

Pčelinji polen ima vitalizirajuće dejstvo zbog prisustva većeg broja aminokiselina i vitamina. Oni predstavljaju značajne antioksidanse koji sprečavaju negativan uticaj faktora koji bi poremetili rad svih gore pomenutih struktura. Zahvaljujući blagotvornom uticaju ovih dodatnih sastojaka stabilizuje se redovan menstrualni ciklus.

PeruvianMaca pomaže i kod bolne menstruacije, jer vremenom balansira oslobađanje prostaglandina i tako smanjuje bolne tegobe tokom menstruacije.

PMS može biti naročito izražen kod žena koje imaju ciste na jajnicima, a blagotvoran uticaj Make i  na taj problem je veliki, o čemu više možete pročitati u tekstu Policistični jajnici

Ovo je samo jedno od autentičnih iskustava naših klijenata:

Duži niz godina i moj suprug i ja koristmo Peruvian macu i primetili smo da od ovog proizvoda imamo pozitivne efekte. – Kod mene je došlo do regulisanja menstrualnog ciklusa na 27 dana što nije slučaj kada par meseci ne koristim Macu, – Takođe simpotimi PMS-a su kada redovno pijem ovaj vaš proizvod su zaista minmalni ( neroza, napetost, nadutost donjeg stomaka i pritisak u istom, bolne grudi), – Vrednosti polnih hormona se drastično popravljaju kada redovno pijem Macu, – Možda mi se i čini ali kao da mi ubrzava metabolizam kada je redovno konzumiram, – Za 6 meseci je kod mog supruga doprinela boljem kvalititetu sperme kao i čini mi se mnogo boljem raspoloženju. U svakom slučaju Peruvian Maca je za svaku preporuku!
Sve pohvale i srdačan pozdrav od LJILJE!

PMS simptomi i neredovna menstruacija ne moraju i ne smeju da se “trpe”. Zbog toga učinite nešto dobro za sebe već danas i naručite dokazano najbolji suplement za žene – PeruvianMaku. I javite nam utiske.