Najbolji prirodni lek za policistične jajnike

Peruanska maka receptura
Peruanska maka provereno

Ako tražite najbolji lek za policistične jajnike, a važno vam je da on bude prirodan i bez nuspojava, na pravom ste mestu! Ovaj tekst je posvećen prirodnom lečenju policističnih jajnika i sindroma PCOS.

Saznaćete koji su uzroci i posledice ovog poremećaja i šta podrazumeva lečenje, odnosno koliko mogu biti efikasne prirodne tablete za ciste na jajnicima – Zlatna maka iz Perua, tj. ekstrakt korena biljke Make koja se već hiljadama godina koristi u ishrani u Peruu.

Reč je o jednom od najmoćnijih suplemenata za prirodno balansiranje hormona u organizmu, čime se eliminišu ili ublažavaju posledice hormonalnog disbalansa.

Šta su policistični jajnici (ciste na jajnicima)?

Ciste na jajnicima predstavljaju šupljine ispunjene tečnošću, koje se stvaraju na jajnicima ili oko njih usled poremećaja hormonalne ravnoteže u organizmu.
Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da su u 95% slučajeva ciste na jajnicima dobroćudne (benigne) i samim tim po zdravlje bezopasne.


Ciste na jajnicima uglavnom nastaju zbog nepravilnog odvijanja ciklusa i nedovoljnog sazrevanja folikula iz kojeg bi se oslobodila zrela jajna ćelija. Ovo ukazuje na dublji koren problema koji se odnosi na narušen hormonski status organizma.

Zašto i kako nastaju ciste na jajnicima?

Glavni uzrok nastajanja cista na janicima je u poremećaju hormonalne ravnoteže. Međutim, verovatno se pitate šta ovo konkretno znači i na koji način se može regulisati?

Svi procesi vezani za menstrualni ciklus započinju u mozgu, gde se uključuju dva centra – Hipotalamus i Hipofiza.

Hipotalamus je glavni nadzorni organ koji je stalnim zapljuskivanjem krvi konstantno informisan o stanju na terenu, u ovom slučaju radu jajnika. U odnosu na pristigle informacije on daje “naredbu” hipofizi koja svakog meseca oslobađa potrebne količine dva hormona (FSH, LH). Ovi hormoni iz mozga putem krvi moraju da otputuju do svog cilja, tj. jajnika.

Sva tri hormona imaju raspoređeno delovanje u toku jednog mesečnog ciklusa. Prvi se angažuje FSH koji delujući na tkivo jajnika dovodi do formiranja jajne ćelije, a ona će pod tim uticajem da sazreva prvih 14 dana ciklusa do ovulacije. U tom periodu jajna ćelija oslobađa u krv dobro poznat hormon Estrogen. Kada jajnik u toku ovulacije izbaci jajnu ćeliju u jajovod, u jajniku ostane ostatak kojeg u medicini zovemo Žuto telo.

Hormon LH se uključuje posle 15 dana menstruacije i uslovljava žuto telo u jajniku da luči novi hormon – Progesteron.

On priprema matericu za prihvatanje oplođenje jajne ćelije. Ukoliko nije došlo do oplođenja već oko 24. dana menstruacije počinje pad lučenja progesterona i organizam žene sada priprema teren za samu menstruaciju, tj. krvarenje.

Sada verovatno imate pitanje kako to sve utiče na formiranje cista na jajnicima?

Obzirom da ne znamo koji je uzrok pojave cisti u vašem slučaju mi ćemo vam skrenuti pažnju na tri glavna uzroka:
• Zapaljenski procesi,
• Cirkulatorne smetnje
• Promenjeni hormonski uticaji.

Simptomi i posledice policističnih jajnika

Poremećaj hormonskog uticaja iz mozga, uslovljava nedovoljno sazrevanje jajne ćelije u prvom ciklusu menstruacije i izostanak ovulacije. Kada se desi ovakvo stanje dolazi do poremećaja oslobađanja Estrogena što za mozak odnosno kontrolni sistem Hipotalamusa predstavlja impuls da smanji uticaj na jajnu ćeliju.

Na taj način se sprečava blagovremeno “pucanje” folikula i dolazi do nastajanja cisti.

Ovo vremenom stvara začarani krug i iz meseca u mesec remete se odnosi ključnih hormona u organizmu žene, što se negativno odražava na redovnost menstualnog ciklusa, tok ovulacije i mogućnost ostajanja u drugom stanju.

Pored uticaja na plodnost, policistični jajnici sa sobom nose i niz negativnih i često vrlo neprijatnih simptoma. Najčešći su:

  • Gojaznost
  • Izražen PMS i menstrualni bolovi
  • Povećana maljavost, posebno u predelu nausnica, vrata, grudi i donjeg dela leđa
  • Razdražljivost i rizik od razvoja anksioznosti i depresije
  • Menstrualni bolovi
  • Akne, bubuljice

Vrlo je čest slučaj da se PCO sindrom “udruži” sa insulinskom rezistencijom, još jednim stanjem koje je direktno uslovljeno poremećajem hormona. Takvo negativno “vrzino kolo” se sada nastavlja dodatnim neprijatnim simptomima i rizikom od razvoja dijabetesa i drugih metaboličkih poremećaja. Više o ovom odnosu pročitajte u našem blog tekstu – PCOS i Insulinska rezistencija

Policistični jajnici lečenje

Magične formule nema, ali kako uvek postoji ono “ali”, imamo zaista dobre vesti za vas. Naše originalne PeruvianMaka tablete postoje na tržištu već više od decenije.

Zahvaljujući ogromnom i pozitivnom iskustvu naših kupaca i ništa manje – rezultatima svetskih naučnih studija, potpuno sigurno možemo reći da je PeruvianMaka najbolji suplement za PCOS i ciste na jajnicima.
Lečenje policističnih jajnika se uglavnom svodi na promene ka zdravom načinu života, redovno vežbanje, zdravu ishranu i kontrolu gojaznosti.
Često ginekolozi i endokrinolozi uvode medikamentnu terapiju u vidu hormona, čiji je glavni cilj da nadomeste deficitne hormone u telu žene i na taj način neutrališu simptome policističnih jajnika. Izlečenje je nažalost retko, ali se simptomi mogu držati pod kontrolom.

Zlatna Maka na prirodan način balansira hormone u telu i na taj način pomaže u lečenju i otklanjanju simptoma policističnih jajnika. 

Proverite i na koji to način maka blagotvorno utiče na sledeća stanja koja mogu biti u vezi sa sindromom policističnih jajnika, a svakako su u vezi sa poremećenim statusom hormona:

Pred vama je samo jedno od mnoštva autentičnih iskustava naših kupaca koji su koristili originalnu zlatnu peruansku maku u tabletama PeruvianMaka. Više utisaka pronaći ćete na stranici – Iskustva

Veliki pozdrav. Koristila sam vaše tablete u više navrata i pomogle su mi da stabilizujem ciklus s obzirom da sam imala neredovne cikluse na 30-35 dana i policistične jajnike. Nakon par meseci posle poslednje njihove upotrebe kada sam želela, zatrudnela sam odmah iako mi je dr rekla da verovatno nemam ovulaciju i da ću morati da pijem neke hormonske tablete.Danas imam bebu od 18 meseci . 
Daliborka

Zašto su PeruvianMaka najbolje tablete za ciste na jajnicima?

Ako znamo da je glavni uzrok nastanku policističnih jajnika poremećaj u radu hormona i ako tome dodamo adaptogena svojstva zlatne peruanske make, onda dolazimo do zaključka da ove tablete svoju najveću namenu imaju upravo u lečenju PCOS.

Detaljno objašnjenje o načinu na koji Maka reguliše hormone pročitajte na stranici preparati za hormonski disbalans

Savremena naučna istraživanja govore da je biljka Maka bogata amino kiselinama, cinkom, taurinom i drugim hranjivim materijama. Aktivni sastojci biljke Maka direktno utiču na sekretornu regulaciju hormona u hipotalamusu i hipofizi pri čemu se otklanja disbalans koji je nastao ili kao posledica loše cirkulacije, nedovoljne ishrane, stresa, zapaljenskih procesa ili pak godina starosti. 

Stoga, redovna upotreba Peruanske Make umanjuje ili potpuno uklanja negativne simptome sindroma policističnih jajnika, omogućava redovan ciklus i lakše zatrudnjivanje. 

Pročitajte i kako se Maka koristi.

Esencijalna aminokiselina ARGININ, koja predstavlja značajan sastojak preparata PERUVIAN MACA ostvaruje uticaj upravo u onim situacijama kada je primarni uzrok poremećaja lučenja hormona u mozgu problem sa cirkulacijom.

Naime ARGININ ima sposobnost da relaksira krvne sudove pri čemu omogućava njihovo širenje i veći dotok krvi u organe. Na taj način ostvaruje dvojno dejstvo.

Prvo, normalizovana je ishrana plemenitog tkiva jajnika zbog čega ne dolazi do obaveštavanja kontrolnog centra u mozgu i samim tim njegovog fiziološkog odgovora. Drugo, normalnom prokrvljenošću tkiva jajnika omogućen je “nesmetan put” hormonima koji putuju iz mozga, koji su ključni za normalno odvijanje menstrualnog ciklusa

Ova dva prirodna saveznika Peruanske Make daju neophodan doprinos da naš preparat bude prepoznat kao najbojli prirodni lek za policistične jajnike, odnosno kao top suplement i tablete za ciste na jajnicima.