Policistični jajnici

PeruvianMaca i policistični jajnici

Ciste na jajnicima predstavljaju šupljine ispunjene tečnošću, koje se stvaraju na jajnicima ili oko njih usled poremećaja hormonalne ravnoteže u organizmu. Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da su u 95% slučajeva ciste na jajnicima dobroćudne (benigne) i samim tim po zdravlje bezopasne.

Ciste na jajnicima uglavnim nastaju zbog nepravilnog odvijanja ciklusa i nedovoljnog sazrevanja folikula iz kojeg bi se oslobodila zrela jajna ćelija. Ovo ukazuje na dublji koren problema koji se odnosi na narušen hormonski status organizma.

Policistični jajnici uzrok

Kao što smo pomenuli, glavni uzrok nastajanja cista na janicima jeste u poremećaju hormonalne ravnoteže. Međutim, verovatno se pitate šta ovo konkretno znači i na koji način se može regulisati. Svi procesi vezani za menstrualni ciklus započinju u mozgu, gde se uključuju dva centra Hipotalamus i Hipofiza. Hipotalamus je glavni nadzorni organ koji je stalnim zapljuskivanjem krvi konstantno informisan o stanju na terenu, u ovom slučaju radu jajnika. U odnosu na pristigle informacije on daje “naredbu” hipofizi koja svakog meseca oslobađa potrebne količine dva hormona (FSH, LH). Ovi hormoni iz mozga putem krvi moraju da otputuju do svog cilja, tj. jajnika. Sva tri hormona imaju raspoređeno delovanje u toku jednog mesečnog ciklusa. Prvi se angažuje FSH koji delujući na tkivo jajnika dovodi do formiranja jajne ćelije, a ona će pod tim uticajem da sazreva prvih 14 dana ciklusa do ovulacije. U tom periodu jajna ćelija oslobađa u krv dobro poznat hormon Estrogen. Kada jajnik u toku ovulacije izbaci jajnu ćeliju u jajovod, u jajniku ostane ostatak koga u medicini zovemo Žuto telo.

Hormon LH se uključuje posle 15 dana menstruacije i uslovljava žuto telo u jajniku da luči novi hormon – Progesteron. On priprema matericu za prihvatanje oplođenje jajne ćelije. Ukoliko nije došlo do oplođenja već oko 24. dana menstruacije počinje pad lučenja progesterona i organizam žene sada priprema teren za samu menstruaciju, tj. krvarenje.

Sada verovatno imate pitanje kako to sve utiče na formiranje cista na jajnicima ?

Obzirom da ne znamo koji je uzrok pojave cisti u Vašem slučaju mi ćemo Vam skrenuti pažnju na tri glavna uzroka:
• Zapaljenski procesi,
• Cirkulatorne smetnje
• Promenjeni hormonski uticaji.

Policistični jajnici i trudnoća

Ova stanja, naročito poremećaj hormonskog uticaja iz mozga, uslovljavaju nedovoljno sazrevanje jajne ćelije u prvom ciklusu menstruacije i izostanak ovulacije. Kada se desi ovakvo stanje dođe do poremećaja oslobađanja Estrogena što za mozak odnosno kontrolni sistem Hipotalamusa predstavlja impuls da smanji uticaj na jajnu ćeliju. Na taj način se sprečava blagovremeno “pucanje” folikula i dolazi do nastajanja cisti. Ovo vremenom stvara začarani krug i iz meseca u mesec remete se odnosi ključnih hormona u organizmu žene, što se negativno odražava na redovnost menstualnog ciklusa, tok ovulacije i mogućnost ostajanja u drugom stanju.

Policistični jajnici lečenje

Vitality Pack – idealno rešenje za policistične jajnike!

Policistični jajnici prirodni lek

Savremena naučna istraživanja govore da je biljka Maka bogata amino kiselinama, cinkom, taurinom i drugim hranjivim materijama. Aktivni sastojci biljke Maka direktno utiču na sekretornu regulaciju hormona u hipotalamusu i hipofizi pri čemu se otklanja disbalans koji je nastao ili kao posledica loše cirkulacije, nedovoljne ishrane, stresa, zapaljenskih procesa ili pak godina starosti. Stoga redovna upotreba PeruvianMaca umanjuje ili potpuno uklanja negativne simptome sindroma policističnih jajnika, omogućava redovan ciklus i lakše zatrudnjivanje. 

Esencijalna aminokiselina ARGININ, koja predstavlja značajan sastojak preparata PERUVIAN MACA ostvaruje uticaj upravo u onim situacijama kada je primarni uzrok poremećaja lučenja hormona u mozgu problem sa cirkulacijom. Naime ARGININ ima sposobnost da relaksira krvne sudove pri čemu omogućava njihovo širenje i veći dotok krvi u organe. Na taj način ostvaruje dvojno dejstvo. Prvo, normalizovana je ishrana plemenitog tkiva jajnika zbog čega ne dolazi do obaveštavanja kontrolnog centra u mozgu i samim tim njegovog fiziološkog odgovora. Drugo, normalnom prokrvljenošću tkiva jajnika omogućen je “nesmetan put” hormonima koji putuju iz mozga, koji su ključni za normalno odvijanje menstrualnog ciklusa

Ova dva prirodna saveznika Peruanske Make daju neophodan doprinos da naš preparat bude prepoznat kao nezabilazno sredstvo za prirodno lečenje policističnih jajnika.

Veliki pozdrav. Koristila sam vaše tablete u više navrata i pomogle su mi da stabilizujem ciklus s obzirom da sam imala neredovne cikluse na 30-35 dana i policistične jajnike. Nakon par meseci posle poslednje njihove upotrebe kada sam želela, zatrudnela sam odmah iako mi je dr rekla da verovatno nemam ovulaciju i da ću morati da pijem neke hormonske tablete.Danas imam bebu od 18 meseci . 

Daliborka