Hipotireoza

Peruanska maka receptura
Peruanska maka provereno

Štitasta žlezda

Štitasta žlezda je u obliku štita ili leptira i nalazi se u vratnom delu neposredno ispod grkljana, a ispred i sa strane dušnika. Funkcionalno utiče na gotovo sve metaboličke procese u organizmu.

Hipotireoza – simptomi

Hipotireoza je stanje u kome štitasta žlezda ne proizvodi dovoljno svojih hormona. Nizak nivo hormona utiče na čitav organizam: usporava metabolizam sa posledičnom gojaznosti, umanjuje opšti nivo energije i raspoloženja, stvara neprijatne simptome poput osećaja hladnoće, opadanja kose, zatvora ili menstrualnih tegoba. Ukoliko se ne leči, hipotireoza može negativno uticati na nivo holesterola i tokom vremena povećati šanse za razvoj srčanog ili moždanog udara.

Štitna žlezda – lečenje

Najčešći uzrok smanjenog rada štitaste žlezde je Hashimoto tireoiditis, autoimuna bolest kod koje sam organizam preko imunog sistema “napada” štitastu žlezdu, postepeno dovodeći do njenog propadanja i nedovoljne produkcije potrebnih hormona.

Terapija hipotireoidizma podrazumeva uzimanje lekova sa sintetičkim hormonima štitaste žlezde što vremenom može umanjiti većinu negativnih simptoma.

Ipak, uvek postoji i opcija za lečenje hipotireoze na prirodan način.

Hipotireoza lečenje prirodnim putem

Proizvodnja i sekrecija hormona štitaste žlezde su pod kontrolom tiro-stimulišućeg hormona hipofize (TSH). Često stres, hronična iscrpljenost i nepravilna ishrana mogu imati negativan uticaj na pravilan rad hipofize što može voditi nepravilnostima u funkcionisanju endokrinog sistema koji uključuje i štitastu žlezdu.

PeruvianMaca tablete imaju blagotvorno dejstvo na osovinu hipotalamus-hipofiza što tokom vremena “osvežava” rad endokrinog sistema čime se “popravljaju” funkcije žlezda i regulišu nivoi hormona.

Hipotireoza – prirodan lek

Ako patite od hroničnog zamora, neraspoloženja, manjka seksualne želje, imate povišen prolaktin ili policistične jajnike, to može biti znak da imate i problema sa štitnom žlezdom. PeruvianMaca efikasno podiže opšti nivo energije i raspoloženja, uravnotežava nivoe hormona i umanjuje negativne simptome hipotireoidizma. PeruvianMaca se može koristiti iz uz postojeću terapiju, a tokom vremena može smanjiti potrebne doze farmakoloških medikamenata za lečenje hipotireoze.

PeruvianMaca je pravi izbor ako za cilj imate lečenje hipotireoze prirodnim tabletama.

Hipotireoidizam i sindrom policističnih jajnika

Prema određenim istraživanjima, ali i anegdotalnim podacima iz lekarske prakse, izvestan broj žena koje pate od sindroma policističnih jajnika ima takođe i problema sa štitastom žlezdom. Naime, hipotireoza preko određenih mehanizama može voditi povećanju slobodnog testosterona koji ima negativan uticaj na tok menstrualnog ciklusa i stvaranje cisti na jajnicima.

Dalje, neprimećeno prisustvo blažih oblika hipotireoidizma može kod žena značajno otežati kontrolu telesne mase i sprečiti adekvatnu redukciju gojaznosti, uprkos konstantnim dijetama i programima fizičke rekreacije. Kao što znamo, gojaznost je česta uzgredna pojava kod sindroma policističnih jajnika i pogoršava njegove negativne simptome.

“Hitno mi pošaljite jedno pakovanje . Verovali ili ne , njime sam izlečila ciste na jajniku i probleme sa štitnom žlezdom . Hvala .”

SANJA, Beograd