Neredovna i bolna menstruacija – prirodan lek

Peruanska maka provereno
Peruanska maka receptura

Tablete za regulisanje menstruaalnog ciklusa postoje i vrlo su efikasne. Bolna i neredovna menstruacija danas je čest problem kod žena, a među glavnim uzrocima su stres, te određeni metabolički ili hormonski poremećaj.

Jedan od najboljih, a verovatno i najbolji, prirodan lek za neredovne i bolne menstruacije je PeruvianMaka, originalna zlatna maka iz Perua, obogaćena grčkim semenom i pčelinjim polenom.

regulisanje menstrualnog ciklusa

Regulisanje menstrualnog ciklusa

Normalan menstrualni cilus kod žene traje od 28 do 38 dana. Samo menstrualno krvarenje traje od 2 do 8 dana. Sve kraće ili duže od ovoga zahteva da se javite lekaru kako bi se utvrdili uzroci neredovnog menstrualnog ciklusa i pristupilo lečenju.

Šta je i kako funkcioniše menstrualni ciklus?

Nakon puberteta kod žena se uspostavlja normalan fiziološki odnos cikličnog mesečnog lučenja dva hormona – Estrogena i Progesterona.

Njihovo oslobađanje kontrolisano je iz dela mozga po imenu Hipofiza i to putem oslobađanja dva neuropeptida (FSH I LH). Prvi, odnosno FSH utiče na sazrevanje jajne ćelije u jajnicima pri čemu se oslobađa Estrogen u prvoj polovini menstrualnog ciklusa.

Zadatak tako oslobođenog estrogena je u stimulaciji regeneracije žlezda i tkiva u sluzokoži materice (Endometrijum), što znači predstavlja prvi korak u pripremi materice za prihvatanje oplođene jajne ćelije.

U drugoj polovini ciklusa, uključuje se drugi neuropeptid iz Hipofize (LH) koji opet deluje na jajnike, ali ovaj put na oblik jajne ćelije koji zovemo Žuto telo (Corpus luteum).

Dakle, kada mozak oslobodi gore pomenuti LH on putem krvi dospeva do žutog tela u jajnicima i tamo uslovljava oslobađanje hormona Progesterona. Tako oslobođeni progesteron u drugoj polovini ciklusa utiče napovećanje lučenja žlezda u sluzokoži materice i time završava proces pripremanja materice za potencijalni dolazak oplođene jajne ćelije iz jajovoda.

Uzroci neredovne menstruacije

Nerednovne menstruacije, bilo da se one javljaju na 15 dana ili su odložene (kašnjenje menstruacije) uslovljene su poremećajem u radu hormona. Hormonalni disbalans svoje uzroke ima najčešće u stresu, nepravilnom životnom stilu, gojaznosti, ili različitim oboljenjima.

Jasno je, dakle, da je za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema kod žena jako bitna hormonska ravnoteža i harmoničan odnos centara u mozgu i jajnika na periferiji.
Ako je hormonska ravnoteža narušena, kao posledica može se javiti kašnjenje menstruacije, neredovna menstruacija, ili pak potpun izostanak menstruacije.

Na sreću, postoje prirodne tablete za regulisanje menstrualnog ciklusa. To su Maka tablete za neredovne menstruacije, koje uspešno otklanjaju i niz negativnih pojava vezanih za ciklus (PMS simptomi).

Neredovna menstruacija – najbolje biljne tablete koje rešavaju problem

PeruvianMaca tablete originalne zlatne peruanske make

Peruanska Maka kao glavni od tri prirodna sastojka originalnih PeruvianMaca tableta, ima sposobnost blagotvornog delovanja na centre u mozgu pri čemu direktno utiče na kontrolu rada Hipofize putem pozitivne stimulacije njenog pretpostavljenog centra koga nazivamo Hipotalamus.

Uspostavljanjem ovakve ravnoteže omogućeno je u svakom ciklusu kod žena nesmatano oslobađanje hormona Hipofize (FSH i LH) čiji je zadatak, kao što je već pomenuto, da stimulišu jajnike da oslobode dovoljnu količinu ženskih polnih hormona Estrogena i Progesterona u prvom i drugom delu ciklusa te na taj način adekvatno pripreme sluzokožu materice.

Ovakvo dejstvo Make na hormonske mehanizme u telu žene pozitivno utiče na redovnost menstrualnog ciklusa i proces ovulacije.

Funkcija semiesencijalne aminokiseline L-Arginina kojom je bogato Grško seme u PeruvianMaca tabletama, ogleda se u činjenici da je ta aminokiselina neophodna za proizvodnju Azot monoksida (NO) u zidu krvnih sudova.

To između ostalog pozitivno utiče na širenje krvnih sudova te dvojako pozitivno deluje na zdravlje reproduktivnog sistema kod žena. Na prvom mestu poboljšava krvotok do samih jajnika, a kasnije i pomaže u pripremi materice i njenoj što boljoj prokrvljenosti. 

Pčelinji polen ima vitalizirajuće dejstvo zbog prisustva većeg broja aminokiselina i vitamina. Oni predstavljaju značajne antioksidanse koji sprečavaju negativan uticaj faktora koji bi poremetili rad svih gore pomenutih struktura. Zahvaljujući blagotvornom uticaju ovih dodatnih sastojaka stabilizuje se redovan menstrualni ciklus.

Prirodno lečenje bolne menstruacije

Menstrualni bolovi su uzrokovani kontrakcijama muskulature materice. Kontrakcije izaziva oslobađanje prostaglandina, supstanci nalik hormonima koje oslobađaju ćelije endometrijuma.

Produkciju prostaglandina stimuliše hormon progesteron. Ako su bolovi prejaki (dismenoreja), to je često znak povišenog nivoa prostaglandina ili može biti indikator organskih oboljenja poput endometrioze, adenomioze, endometrijalnih polipa, hroničnog pelvičnog sindroma i sl.

PeruvianMaca vremenom može posredno izbalansirati oslobađanje prostaglandina i tako smanjiti bolne tegobe tokom menstruacije!

Imate bolnu menstruaciju? Pročitajte više..

 

Zlatna maka za regulisanje menstrualnog ciklusa – iskustva

PeruvianMaca tablete za menstruaciju cenaPeruvianMaka je odličan suplement ne samo za menstruaciju, već i za opšte stanje žena i muškaraca. Reguliše hormone na prirodan način i vraća ih u optimalan nivo, te na taj način pomaže plodnost i oktlanja brojne probleme povezane sa poremećajem hormona. 

Do sada dokazanu i pokazanu efikasnost Peruanska maka ima kod sledećih stanja: 

Naše decenijsko iskustvo je najbolja preporuka za efikasnost i učinkovitost ovog jedinstvenog suplementa. Pročitajte naša autentična Zlatna maka iskustva kupaca..

 

Duži niz godina i moj suprug i ja koristmo Peruvian macu i primetili smo da od ovog proizvoda imamo pozitivne efekte. Kod mene je došlo do regulisanja menstrualnog ciklusa na 27 dana što nije slučaj kada par meseci ne koristim Macu. Takođe, simpotimi PMS-a su kada redovno pijem ovaj vaš proizvod zaista minimalni ( neroza, napetost, nadutost donjeg stomaka i pritisak u istom, bolne grudi). Vrednosti polnih hormona se drastično popravljaju kada redovno pijem Macu. Možda mi se i čini ali kao da mi ubrzava metabolizam kada je redovno konzumiram. Za 6 meseci je kod mog supruga doprinela boljem kvalititetu sperme kao i čini mi se mnogo boljem raspoloženju. U svakom slučaju Peruvian Maca je za svaku preporuku!
Sve pohvale i srdačan pozdrav od LJILJE!