Menstruacija

Lečenje neredovne menstruacije na prirodan način

Nakon puberteta kod žena se uspostavlja normalan fiziološki odnos cikličnog mesečnog lučenja dva hormona – Estrogena i Progesterona. Njihovo oslobađanje kontrolisano je iz dela mozga po imenu Hipofiza i to putem oslobađanja dva neuropeptida (FSH I LH). Prvi, odnosno FSH utiče na sazrevanje jajne ćelije u jajnicima pri čemu se oslobađa Estrogen u prvoj polovini menstrualnog ciklusa. Zadatak tako oslobođenog estrogena je u stimulaciji regeneracije žlezda i tkiva u sluzokoži materice (Endometrijum), što znači predstavlja prvi korak u pripremi materice za prihvatanje oplođene jajne ćelije.

U drugoj polovini ciklusa, uključuje se drugi neuropeptid iz Hipofize (LH) koji opet deluje na jajnike, ali ovaj put na oblik jajne ćelije koji zovemo Žuto telo (Corpus luteum). Dakle, kada mozak oslobodi gore pomenuti LH on putem krvi dospeva do žutog tela u jajnicima i tamo uslovljava oslobađanje hormona Progesterona. Tako oslobođeni progesteron u drugoj polovini ciklusa utiče napovećanje lučenja žlezda u sluzokoži materice i time završava proces pripremanja materice za potencijalni dolazak oplođene jajne ćelije iz jajovoda.

Jasno je, dakle, da je za normalno funkcionisanje reproduktivnog sistema kod žena jako bitna hormonska ravnoteža i harmoničan odnos centara u mozgu i jajnika na periferiji.

Ako je hormonska ravnoteža narušena, kao posledica može se javiti kašnjenje menstruacije, neredovna menstruacija, ili pak potpun izostanak menstruacije.

Na sreću, postoje načini za lečenje neredovne menstruacije prirodnim putem.

PeruvianMaca tablete = redovan menstrualni ciklus

Neredovna menstruacija – prirodan lek

Peruanska Maka kao glavni od tri prirodna sastojka originalnih PeruvianMaca tableta, ima sposobnost blagotvornog delovanja na centre u mozgu pri čemu direktno utiče na kontrolu rada Hipofize putem pozitivne stimulacije njenog pretpostavljenog centra koga nazivamo Hipotalamus. Uspostavljanjem ovakve ravnoteže omogućeno je u svakom ciklusu kod žena nesmatano oslobađanje hormona Hipofize (FSH i LH) čiji je zadatak, kao što je već pomenuto, da stimulišu jajnike da oslobode dovoljnu količinu ženskih polnih hormona Estrogena i Progesterona u prvom i drugom delu ciklusa te na taj način adekvatno pripreme sluzokožu materice. Ovakvo dejstvo Make na hormonske mehanizme u telu žene pozitivno utiče na redovnost menstrualnog ciklusa i proces ovulacije.

Funkcija semiesencijalne aminokiseline L-Arginina kojom je bogato Grško seme u PeruvianMaca tabletama, ogleda se u činjenici da je ta aminokiselina neophodna za proizvodnju Azot monoksida (NO) u zidu krvnih sudova. To između ostalog pozitivno utiče na širenje krvnih sudova te dvojako pozitivno deluje na zdravlje reproduktivnog sistema kod žena. Na prvom mestu poboljšava krvotok do samih jajnika, a kasnije i pomaže u pripremi materice i njenoj što boljoj prokrvljenosti. 

Pčelinji polen ima vitalizirajuće dejstvo zbog prisustva većeg broja aminokiselina i vitamina. Oni predstavljaju značajne antioksidanse koji sprečavaju negativan uticaj faktora koji bi poremetili rad svih gore pomenutih struktura. Zahvaljujući blagotvornom uticaju ovih dodatnih sastojaka stabilizuje se redovan menstrualni ciklus.

Bolna menstruacija

Prirodni menstrualni bolovi su uzrokovani kontrakcijama muskulature materice. Kontrakcije izaziva oslobađanje prostaglandina, supstanci nalik hormonima koje oslobađaju ćelije endometrijuma. Produkciju prostaglandina stimuliše hormon progesteron. Ako su bolovi prejaki (dismenoreja), to je često znak povišenog nivoa prostaglandina ili može biti indikator organskih oboljenja poput endometrioze, adenomioze, endometrijalnih polipa, hroničnog pelvičnog sindroma i sl.

PeruvianMaca vremenom može posredno izbalansirati oslobađanje prostaglandina i tako smanjiti bolne tegobe tokom menstruacije!

Imate bolnu menstruaciju? Pročitajte više..

Duži niz godina i moj suprug i ja koristmo Peruvian macu i primetili smo da od ovog proizvoda imamo pozitivne efekte. – Kod mene je došlo do regulisanja menstrualnog ciklusa na 27 dana što nije slučaj kada par meseci ne koristim Macu, – Takođe simpotimi PMS-a su kada redovno pijem ovaj vaš proizvod su zaista minmalni ( neroza, napetost, nadutost donjeg stomaka i pritisak u istom, bolne grudi), – Vrednosti polnih hormona se drastično popravljaju kada redovno pijem Macu, – Možda mi se i čini ali kao da mi ubrzava metabolizam kada je redovno konzumiram, – Za 6 meseci je kod mog supruga doprinela boljem kvalititetu sperme kao i čini mi se mnogo boljem raspoloženju. U svakom slučaju Peruvian Maca je za svaku preporuku!

Sve pohvale i srdačan pozdrav od LJILJE!