Problem sa plodnošću

Peruanska maka receptura
Peruanska maka provereno

Problem sa plodnošću

Kao i kod žena, i kod muškaraca je moguće da zbog sve većeg uticaja negativnog dejstva spoljašnjih faktora dođe do poremećaja normalne ravnoteže u lučenju hormona TESTOSTERONA pri čemu na prvom mestu mozak odnosno hipofiza oslobađa manje količine neuropeptida LH koji je zadužen za stimulaciju ćelija u Testisima (Lejdigove ćelije), koje onda proizvode testosteron. Ovako oslobođeni testosteron u testisima utiče na veliki broj funkcija u organizmu muškarca, od kojih i održavanje normalne količine spermatozoida u testisima.
Naravno, za normalnu oplodnju nije dovoljno samo obezbediti dovoljan broj spermatozoida, već je neophodno obezbediti i njihovo normalno sazrevanje. Taj posao preuzima opet Hipofiza, ali ovaj puta oslobađanjem već poznatog neuropeptida (FSH).

Upravo biljka MACA ima tu sposobnost delovanja na centre u mozgu pri čemu direktno utiče na kontrolu rada HIPOFIZE putem pozitivne stimulacije njenog pretpostavljenog centra koga nazivamo HIPOTALAMUS. Uspostavljanjem ovakve ravnoteže omogućeno je kod muškarca balansirano oslobađanje hormona Hipofize koji dovode do adekvatne produkcije testosterona i normalne količine i kvaliteta spermatozoida.

Dakle, jasno je da delovanje ovog preparata ostvaruje iste efekte kod muškaraca kao i kod žena, sa konačnim ciljem da obezbedi što bolji odgovor testisa na impulse iz mozga, kao i da obezbedi što bolju funkcionalnost samih testisa u cilju proizvodnje što kvalitetnijih spermatozoida.