Policistični jajnici na trzistu od 2007 originalna receptura

PeruvianMaca i policistični jajnici

policistični jajniciCiste na jajnicima predstavljaju šupljine ispunjene tečnošću, koje se stvaraju na jajnicima ili oko njih usled poremećaja hormonalne ravnoteže u organizmu. Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da su u 95% slučajeva ciste na jajnicima dobroćudne (benigne) i samim tim po zdravlje bezopasne.

Kako regulisati osnovni uzrok nastajanja cista?

Kao što smo gore pomenuli, glavni uzrok nastajanja cista na janicima jeste u poremećaju hormonalne ravnoteže. Verovatno se pitate šta ovo konkretno znači i kako se može regulisati.

Svi procesi vezani za menstrualni ciklus započinju u mozgu, gde se uključuju dva centra HIPOTALAMUS i HIPOFIZA. Hipotalamus je glavni nadzorni organ koji je stalnim zapljuskivanjem krvi konstantno informisan o stanju na terenu odnosno u našem slučaju to će biti rad jajnika. U odnosu na pristigle informacije on daje naredbu hipofizi koja uvek isto svakog meseca oslobađa potrebne količine dva hormona (FSH, LH). Ovi hormoni iz mozga putem krvi moraju da otputuju do cilja koji predstavlja jajnik. Sva tri hormona su rasporedili svoje delovanje u toku jednog mesečnog ciklusa. Prvi se angažuje FSH koji delujući na tkivo jajnika započinje formiranje jajne ćelije koja će pod tim uticajem da sazreva prvih 14 dana ciklusa do ovulacije. U tom periodu jajna ćelija oslobađa u krv dobro poznat hormon ESTROGEN. Kada jajnik u toku ovulacije izbaci jajnu ćeliju u jajovod u jajniku ostane ostatak koga u medicini zovemo Žuto telo.
Sada već možemo da uposlimo i drugi hormon koji je doputovao iz mozga, a to je kao što predpostavljate LH koji se dakle uključuje posle 15 dana menstruacije i uslovljava Žuto telo u jajniku da luči novi hormon PROGESTERON. Sigurno se pitate šta je značaj u menstrualnom ciklusu tog hormona. Taj hormon priprema matericu za prihvatanje oplođenje jajne ćelije. Ukoliko nije došlo do oplođenja već oko 24 dana menstruacije počinje pad lučenja progesterona i organizam žene sada priprema teren za samu menstruaciju odnosno krvarenje.

Sada verovatno imate pitanje kako to sve utiče na formiranje cista na jajnicima ?

Obzirom da ne znamo koji je uzrok pojave cisti u Vašem slučaju mi ćemo Vam skrenuti pažnju na tri glavna uzroka: Zapaljenski procesi, cirkulatorne smetnje i promenjeni hormonski uticaji. Ova stanja, naročito poremećaj hormonskog uticaja iz mozga, uslovljavaju nedovoljno sazrevanje jajne ćelije u prvom ciklusu menstruacije i izostanak ovulacije. Kada se desi ovakvo stanje dođe do poremećaja oslobađanja ESTROGENA što za mozak odnosno kontrolni sistem HIPOTALAMUSA predstavlja impuls da smanji uticaj na jajnu ćeliju. Na taj način se uspostavlja začarani krug i iz meseca u mesec se remete odnosi ključnih hormona u organizmu žene.

Macaperuvian narucivanje

Vitality Pack - idealno rešenje za policistične jajnike!

Kako PeruvianMaca utiče na regulaciju hormonske ravnoteže

Savremena naučna istraživanja govore da je biljka Maka bogata amino kiselinama, cinkom, taurinom i drugim hranjivim materijama. Aktivni sastojci biljke Maka direktno utiču na sekretornu regulaciju hormona u hipotalamusu i hipofizi pri čemu se otklanja disbalans koji je nastao ili kao posledica loše cirkulacije, nedovoljne ishrane, stresa, zapaljenskih procesa ili pak godina starosti. Stoga redovna upotreba PeruvianMaca umanjuje ili potpuno uklanja negativne simptome sindroma policističnih jajnika, omogućava redovan ciklus i lakše zatrudnjivanje.

Esencijalna aminokiselina ARGININ, koja predstavlja značajan sastojak preparata PERUVIAN MACA ostvaruje uticaj upravo u onim situacijama kada je primarni uzrok poremećaja lučenja hormona u mozgu problem sa cirkulacijom. Naime ARGININ ima sposobnost da relaksira krvne sudove pri čemu omogućava njihovo širenje i veći dotok krvi u organe. Na taj način ostvaruje dvojno dejstvo. Prvo, normalizovana je ishrana plemenitog tkiva jajnika zbog čega ne dolazi do obaveštavanja kontrolnog centra u mozgu i samim tim njegovog fiziološkog odgovora. Drugo, normalnom prokrvljenošću tkiva jajnika omogućen je "nesmetan put" hormonima koji putuju iz mozga, koji su ključni za normalno odvijanje menstrualnog ciklusa.